Op woensdag 24 mei 2017, riep een uiterst rechtse opponent van de Bolivariaanse regering in Venezuela op tot geweld tegen Erik Demeester, coördinator van de campagne Handen Af van Venezuela in België.

Een persoon die zich voorstelt als Doc Raf Pancracio op Facebook, reageerde brutaal op de aankondiging van een informatie en solidariteitsactiviteit over de toestand in Venezuela op donderdag 15 juni om 9u30 in de Pianofabriek in Brussel. De activiteit is een gemeenschappelijk initiatief van Handen Af van Venezuela en Vonk.

In dit FB bericht roept deze persoon de rechtse oppositie op om hem ‘lelijk op zijn bakkes te slaan’ en om hem ‘in de fik te steken op het Bolivaarplein’. De volledige versie leest in bijlage. Een klacht werd ingediend bij de politie, tegen Doc Raf Pancracion die niet aarzelt zich voor te stellen op FB met ‘Mein Kampf’ het boek van Adolf Hitler (3)

Uit goede bron weten we ook dat andere Venezolaanse opposanten in België zich organiseren om onze activiteit te komen verstoren.

Deze oproep tot geweld tegen sympathisanten van de Bolivariaanse revoluie moet ernstig genomen worden. Tien dagen geleden werd de coördinator van de campagne Handen Af van Venezuela in Duitsland, net zoals zijn familie eveneens bedreigd door een rechtste opposant (4).

Deze week hebben in Londen een tiental rechtse opposanten samen met fascistische elementen ook geprobeerd een solidariteitsactiviteit van Hands Off Venezuela te verstoren en de saboteren.

In Madrid, werd een openbare bijeenkomst van de slachtoffers van het uiterst rechtse geweld in Venezuela (de Guarimba)  onthaald door een gewelddadige menigte van een paar honderd opposanten.

Verschillende diplomaten van de Venezolaanse ambassades in Europa kregen ook doodsbedreigingen de laatste weken.

Het leidt geen twijfel dat de gewelddadige betogingen van de rechtse en uiterst-rechtse oppositie de laatste twee maanden tegen de democratisch verkozen regering van Nicolas Maduro,  naar Europa worden uitgevoerd. Een van de meest weerzinwekkende gevallen van geweld was de verbranding een iemand die verdacht werd van ‘Chavisme’ in een betoging van de oppositie (5).

Een regelrechte campagne van intimidatie is ingezet tegen zijn die solidair zijn met de regering van Nicolas Maduro en de sociale bewegingen die hem steunen.

Eens te meer bewijst dit het antidemocratisch karakter aan van de rechtse oppositie. Zij worden ook vanuit het buitenland actief gesteund en gefinancierd door de regering van Donald Trump.

Wij klagen ten zeerste deze dreigementen aan tegen de militanten van de solidariteit en tegen de diplomaten  in België en de rest van Europa.

Zij die van plan zijn onze activiteit van 15 juni in Brussel willen verstoren zijn gewaarschuwd: wij zullen dit niet dulden. Wij zullen alle nodige maatregelen treffen om het serene, rustige en democratische verloop van onze discussie te waarborgen.

Wij roepen de Belgische linkerzijde, alle democraten en alle sympathisanten van de solidariteit met de Bolivariaanse revolutie op om deze dreigementen te verwerpen. Kom ook talrijk deelnemen aan onze activiteit.

               

1)
escualido

 

 

 

 

 

 

 

2) “Gij zijt een schandaal! Ga godverdekke zelf in Venezuela wonen en zeg dan nog eens hoe fantastisch Chavez en Maduro zijn. Heb je al wel eens voet op mijn bodem gezet Erik?? Is jouw familie ook aan het verhongeren?? Ook vermoord wegens protesteren?? Ik heb heel veel spijt niet aanwezig te kunnen zijn op uw schandalige chavistische mars om u ne keer smerig hard op uw bakkes te slaan. Revoluties beginnen nu eenmaal met geweld, ik hoop dat mijn landgenoten een zware revolutie op uwe bek loslaten. Il ben geen fan van politieke kwesties op ander grondsgebied te betwisten, maar als gij onnozel manneke uit het rijke België gaat zeggen dat het goed is dat mijn familie verhongert, sterft wegens geen medicijnen of vermoord wordt door de politie dan hoop ik van harte dat ze u op de Bolivarplaats in de fik steken.”

3)

 hitlervub 587x640          

 

 

 

 

 

 

 

4)https://www.facebook.com/ManosFueradeVenezuela/photos/a.415093011853203.112059.146741375355036/1723267967702361/?type=3&theater

5) https://venezuelainfos.wordpress.com/2017/05/24/la-rage-raciste-de-lextreme-droite-venezuelienne/

Tijdschrift Vonk

layout Vonk 324 1 page 001

Activiteiten

Onze boeken

Onze boeken