Uitgelicht

Het verzoek om de solidariteitsbezetting met Palestina aan de UGent te beëindigen werd afgewezen. Een opsteker voor de studenten maar de uitspraak is ook belangrijk voor syndicalisten. Een aantal principes kunnen immers rechters inspireren die geconfronteerd worden met verzoeken om stakingsposten te verwijderen/bezettingen te beëindigen.

Bij meer dan 60 universiteiten en hogescholen in de gehele Verenigde Staten hebben we gezien dat studenten en docenten tentenkampen organiseerden, als onderdeel van een groeiende beweging tegen het bloedbad in Gaza. Een hele generatie wordt gepolitiseerd en trekt conclusies over de aard van het imperialisme, de rol van de politie en de staat, en de noodzaak van collectieve actie.

Van 10 tot 15 juni houdt de Internationale Marxistische Tendens een Wereldschool van het Communisme in Italië. Honderden activisten van over de hele wereld zullen samenkomen om te leren over marxistische ideeën.

Het onderstaande manifest is van uiterst groot belang voor de wereldwijde communistische beweging. We roepen al onze lezers op om het grondig te bestuderen en het zo wijd mogelijk te verspreiden. Het werd unaniem goedgekeurd door het Internationaal Secretariaat van de IMT en zal het oprichtingsdocument vormen van een nieuwe Revolutionaire Communistische Internationale, die in juni dit jaar opgericht zal worden.

Je kunt er zeker van zijn dat wanneer er ergens een protest of demonstratie tegen onrecht plaatsvindt, de communisten zich in de menigte zullen bevinden. Van de klimaatcrisis tot racistisch politiegeweld tot imperialistische oorlog: er is geen tekort aan oorzaken die miljoenen de straat op drijven in dit tijdperk van kapitalistische crisis en verval. Communisten nemen schouder aan schouder deel aan deze bewegingen deel met de bredere arbeidersklasse en geradicaliseerde jongeren.